Herintredende doktersassistenten

geplaatst op 21-06-2018

Noordelijke huisartsenzorg biedt leerwerktrajecten aan voor herintredende doktersassistenten
Er is nog plek!

De Noordelijke huisartsenzorg heeft de handen ineen geslagen om het toenemende tekort aan doktersassistenten en triagisten (=doktersassistenten op de dokterspost) aan te pakken. In september start de eerste groep herintredende doktersassistenten bij het Alfacollege in Hoogeveen. In januari start deze verkorte opleiding van drie maanden ook in Groningen bij het Noorderpoort College en in april bij het Friese Poort College in Leeuwarden. De opleidingen zitten nog niet vol!

De huisartsenzorg in Groningen, Friesland en Drenthe is op zoek naar gediplomeerde doktersassistenten die momenteel niet werkzaam zijn in dat beroep en dit wél willen. Belangrijk is dat de doktersassistenten hun diploma hebben behaald na 2004. Een verkorte opleiding die bestaat uit een gevarieerd programma waarmee de gediplomeerde doktersassistenten weer klaar zijn om aan de slag te gaan in de huisartsenzorg. De opleiding is een leerwerktraject waarbij een betaalde stage is inbegrepen.

Het leerwerktraject

Een leerwerktraject van drie maanden voor minimaal acht uur per week met zicht op een baan. Hierbij lopen de deelnemers één tot twee dagen per week stage in de huisartsenzorg onder begeleiding van een mentor.

Toenemend personeelstekorten

Drie procent van de sector Zorg en Welzijn bestaat in ons land uit de huisartsenzorg. Hierin werken circa 32.000 medewerkers, naast circa 11.000 huisartsen. Er is een toenemend tekort aan doktersassistenten zowel in de dagpraktijken als op de doktersposten.

Meer taken

De arbeidsmarkt in de sector Zorg en Welzijn heeft te maken met grote uitdagingen. Naast de zichtbare tekorten aan zorg- en welzijnsprofessionals, heeft de sector ook te maken met een toenemend aantal ouderen, een toenemende complexiteit van zorg en (technologische) ontwikkelingen die andere eisen stellen aan organisaties en huidig en toekomstig personeel. Er komt steeds meer op de huisartsenzorg af.

Actieplan Aanpak Tekorten/RAAT

Op landelijk, regionaal en organisatieniveau is veel aandacht voor de tekorten in de zorg. Vanuit het Landelijk Actieplan Aanpak Tekorten heeft de werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord, in samenspraak met haar leden, een Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) opgesteld. Dit regionale plan sluit aan bij de al bestaande initiatieven én de regionale arbeidsmarktbehoeften en -omstandigheden

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerden voor deze leerwerktrajecten kunnen informatie halen bij: Centrale Huisartsendienst Drenthe, Nynke Stelllingwerf, Hoofd P&O, telefoon 0592-391900 of kijk op www.chd.nl

Terug naar nieuwsoverzicht