Digitaal spreekuur

Klik hier om direct naar het digitale spreekuur te gaan

Inleiding

Je kunt bij de digitale huisartsenpost onder meer terecht voor huidklachten, wonden, oogklachten, hoesten, Corona, blaasontsteking en keelklachten. Onze huisartsen behandelen je klacht het liefst digitaal. Ook wanneer je corona-klachten hebt en je je ernstige zorgen maakt. Je wordt veilig en persoonlijk op afstand geholpen. Klik op de link hier boven om te kijken of je online terecht kunt met jouw klacht. Je kunt de Digitale Huisartsenpost doordeweeks tussen 17.00-21.30 uur gebruiken en in het weekend tussen 08:00-20:00 uur.


Let op! Ook het online contact met onze huisartsen is bedoeld voor spoedvragen. De kosten worden vergoed onder de basisverzekering en gaan niet van het eigen risico af.

De digitale huisartsenpost

Als je je zorgen maakt over jouw gezondheid, dan kun je via de Digitale Huisartsenpost online een huisarts spreken. Na een korte check weet je snel of je online geholpen kunt worden. Je beantwoordt via onze veilige website vragen over jouw symptomen, deelt een foto en je maakt eenmalig een account aan. Zo kan de huisarts goed voorbereid antwoord geven op jouw vragen via chat en soms via beeldbellen

 

Vanuit huis

Je kunt de Digitale Huisartsenpost overal gebruiken, bijvoorbeeld vanuit huis of op je werk. De huisarts kan je goed en snel online helpen, omdat je van tevoren vragen beantwoordt en een foto deelt. Meestal chat je dan met de huisarts. Soms wil de huisarts met je beeldbellen.

 

Sms zodra de chat start

Meestal ontvang je binnen 30 minuten een chatbericht van de huisarts. Als het heel druk is, kan het soms wat langer duren. Daarom krijg je een sms zodra de huisarts de chat start. Als jij op jouw mobiel het sms-geluid aanzet en jouw mobiel bij de hand houdt, dan hoef je niet constant de website in de gaten te houden.

Soms onthoud je niet alles wat de huisarts je heeft verteld. Met de Digitale Huisartsenpost kun je altijd alle adviezen van de huisarts later nog eens teruglezen.

 

Spreekuur

De techniek voor de Digitale Huisartsenpost wordt geleverd door Spreekuur. Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen . De maker van Spreekuur voldoet aan de internationale (ISO) en Nederlandse (NEN) normen voor informatiebeveiliging. Het UMCU heeft de vragenlijsten in Spreekuur gevalideerd en ze voldoen aan de Europese (CE) veiligheidseisen.

 

Klik hier om direct naar het digitale spreekuur te gaan