Wij zoeken een gedreven doktersassistent – triagist in opleiding

Voor 8 tot 16 uur per week voor de locatie Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel

Tijdens avond, nacht en weekend en op feestdagen zorgen wij, de Stichting Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD) op de huisartsenposten, welke gevestigd zijn in ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen voor de huisartsenspoedzorg. CHD is sinds 1 januari 2020 geïntegreerd met HZD (Huisartsenzorg Drenthe). Samen organiseren wij ketenzorg, scholingen, ICT- en praktijkondersteuning en bevorderen de kwaliteit van de huisartsenzorg in Drenthe, 24x7.

Werk je op dit moment (niet meer) in de huisartsenzorg maar wil je een baan combineren met je gezin of kleinkinderen dan zijn wij op zoek naar jou!

Als triagist in opleiding ben jij het eerste aanspreekpunt voor patiënten met een (spoed)hulpvraag én ben je de ogen en oren van de dienstdoende huisartsen. Verantwoordelijk werk dus, waarbij je patiëntvriendelijkheid, patiënt¬veiligheid en collegialiteit hoog in het vaandel hebt. Ook al werk je zelfstandig en neem je je verantwoordelijkheid, op de post zorgen we er sámen voor dat de patiënt bij spoed in juiste handen is. Om te zorgen dat jij helemaal klaar bent voor deze functie, volg je als triagist in opleiding een door ons betaalde opleiding, maar ga je ook direct in de praktijk aan de slag met jouw kennis als doktersassistente.

Wat ga je doen?

Na kantooruren ben jij als triagist in opleiding het eerste aanspreekpunt voor alle patiënten met een (spoedeisende) zorgvraag. Het team waarin je werkt verschilt per dienst. Als triagist in opleiding krijg je een grondig inwerktraject. Je ondersteunt de huisarts en staat patiënten telefonisch of fysiek te woord. Je handelt uiteenlopende hulpvragen af, je geeft zelfzorgadviezen, je regelt dat een patiënt langskomt op de Spoedpost Huisartsen voor een consult of je organiseert een visite die de huisarts aflegt bij de patiënt. In overleg met een huisarts zet je een ambulance in of ondersteunt deze met medisch technisch handelen. Als triagist in opleiding bepaal je het verloop van het zorgtraject dat zowel op de huisartsenpost als op de SEH of GGZ kan plaatsvinden. Je bent dan ook een belangrijke schakel in de communicatie en samenwerking en draagt bij aan de juiste zorg op het juiste moment.

Wij vragen

  • Een mbo-diploma doktersassistente of verpleegkundige op mbo-niveau 4.
  • Bereid te zijn de opleiding tot triagist te volgen.
  • Dat je minimaal 8 uur per week wil en kan werken tijdens de avond, nacht en weekenden en op feestdagen.
  • Dat je al ervaring hebt met het werken op een huisartsenpost of huisartsenpraktijk.
  • Ervaring als verpleegkundige is een pré.

Waarom kan jij het verschil maken?

Omdat jij een zelfstandige, flexibele en dienstverlenende zorgprofessional bent die beschikt over medisch inhoudelijke kennis. Je bent bekend met de NTS (Nederlandse Triage Standaard) of je wilt hierin opgeleid worden en je maakt nieuwe systemen snel eigen. Met jouw goede communicatieve- en luistervaardigheden ben jij een talent aan de telefoon. Je houdt je hoofd koel in stressvolle situaties en bent oplettend en nauwkeurig in het ontvangen, uitvragen en beoordelen van de urgentie van binnenkomende hulpvragen van patiënten.

Wij bieden

  • Het salaris en de secundaire arbeidsbieden zijn gebaseerd op de Cao Huisartsenzorg. Als triagist in opleiding word je ingeschaald in 4. Minimaal € 2.073,- maximaal € 2.908,-.
  • Na het behalen van je triage diploma word je ingeschaald in schaal 5. Minimaal € 2.287,- maximaal € 3.160,-.
  • Daar komt nog toeslag bovenop: 150% bij feestdagen, 50% bij nacht- en weekenddiensten en 30% bij avonddiensten.
  • Vakantietoeslag van 8% inclusief ANW-toeslag, een eindejaarsuitkering van 6,5%, een pensioenregeling.
  • De functie is ideaal te combineren met bijvoorbeeld een functie overdag of een gezin met (klein)kinderen.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan direct en stuur je CV mét motivatiebrief door op deze link te klikken.
Heb je nog vragen of wens je extra informatie over de functie, arbeidsvoorwaarden of wervingsprocedure? Stel ze gerust en bel of whatsapp Irene van den Berg, onze HR-adviseur. Haar telefoonnummer is: 06-2312 5048. Irene is bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag.